HTML

Forma 1 blog

A Forma 1 az elmúlt években méltatlanul gyenge képességű emberek segítségével jutott el a magyar nézőkhöz. Itt az ideje a sporthoz méltóan újságot írni.

Friss topikok

Címkék

Archívum

Vettel: a tökéletes katona

2012.02.16. 16:56 F1Hentes

Joggal mondhatjuk Sebastian Vettelről, hogy a forma 1 pilóta tenyészet első tökéletesnek tűnő példánya. Schumacher visszavonulása után keletkezett piaci űrt nagyon gyorsan betöltötte, persze meg is volt az igény rá, de talán soha nem élvezte annyira Németország az autóversenyzést, mint amikor az öreg Michael bekacsintott tavaly Montreálban  a Red Bull visszapillantó tükrébe miután a Safety Car elhagyta a pályát.

A pechvogel karakter, akinek úgy tűnt 2010-ben semmi sem fog összejönni végül az új generációs "ki nevet a végén" társasjátékok kizárólagos reklámarca is lehetne valami új iPhone application esetében. Ehelyett inkább gyorsan behúzta a második világbajnoki címét, hogy aki kételkedne tehetségében az is inkább csak az "autó miatt ilyen gyors" közhellyel vígasztalja magát.

2012-ben úgy állunk, hogy a Red Bull végre egy olyan karakter játékot is kitalált Vettelnek, amit azt hiszem még élvez is. Rengeteget beszélhet, folyamatosan kritizálhat, beszólogathat versenytársainak és közben minta németként folyamatosan a precizitást sugározhatja. Hogy a precizitása nevelt vagy ösztönös-e, őszintén szólva teljesen mindegy. Óvva int mindenki attól, hogy Sennához hasonlítsák, de az a helyzet hogy lassan Schumacher is kezdheti félteni a rekordjait, mert polepozícióban, nagydíjgyőzelemben és világbajnoki címekben is olyan tempót vett fel a "Vettelheim"-i 1987. július 3-án született pilóta, hogy akár harmincadik születésnapjára már hétszeres világbajnok is lehet.

Persze a triplázás talán a legnehezebb a Forma-1-ben és érdekes módon az első négy nagydíjból négyet megnyerni még Jenson Buttonnak sem sikerült a Brown Diffúzorral. Úgyhogy vannak még kis apró rekordok amik talán még neki sem Sikerülhetnek. Persze jó kérdés, hogy mire lenne képes egy másik autóval, és ami késik az nem fog múlni és bele fog Ő ülni abba a Ferrariba (talán Alonso utolsó 2015-ös szezonjára). Az minden esetre biztos, hogy semmi jele nem mutatkozik annak hogy Vettel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1blog.blog.hu/api/trackback/id/tr514119774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása