HTML

Forma 1 blog

A Forma 1 az elmúlt években méltatlanul gyenge képességű emberek segítségével jutott el a magyar nézőkhöz. Itt az ideje a sporthoz méltóan újságot írni.

Friss topikok

Címkék

Archívum

Alonso, külön kategóriába

2012.02.14. 20:36 F1Hentes

2007-ben még úgy ült be az utolsó versenyen az autójába, hogy lehet soha többé nem áll rajthoz, mert feltett szándéka volt minden idők legfiatalabb háromszoros világbajnokaként visszavonulni. Csakúgy mint példaképe Ayrton Senna, egy McLarenben szerette volna ezt elérni.

Idén utoljára lesz arra a bizonyos legfiatalabb háromszoros világbajnoki címre esélye. Ha meg is szerzi, ahogy a legfiatalabb világbajnoki és legfiatalabb kétszeres világbajnoki címétől, úgy ettől is Sebastian Vettel fogja megfosztani. De több mint valószínű, hogy a spanyol versenyben lesz és ennél elszántabb már nem is lehetne.

Amióta a Ferrari versenyzője, nagyon okosan és nagyon csendesen nyilatkozik. Csak olyat mond amit utána be is tud tartani és már-már kiég emlékezetünkből a 2005-2006-os "Ki ha én nem?" ultra egó, amivel leginkább az lehetett a baj, hogy igaza is volt. Tavaly ősszel egy nyilatkozatában a következőket jegyezte meg Lewis Hammiltonról: nagyszerű versenyző, le a kalappal előtte, hogy egy ilyen nehéz szezon után képes volt magát összeszedni és amilyen peches volt, annyira lenyűgözőnek tartom elszántságát. Maga Lewis Hammilton sem tudta hirtelen, hogyan kommentálja ezt a kijelentést amikor az egyik csütörtöki sajtótájékoztatón ezt a mondatot idézték neki az újságírók.

De Alonso új stratégiája itt még nem áll meg. Amellett hogy Hammiltont elkezdte dicsérni, Vettelről csak ennyit mondott: nem ismerem őt annyira mint Lewist, ezért mindenképp Hammiltont tartom jobb versenyzőnek. Nem láttuk még Vettelt egy rossz autóban, így csak akkor tudjuk meg mire képes igazán, ha egyszer nem az övé lesz a leggyorsabb autó.

Remek, még el sem kezdődött a szezon, de máris indul a szájkarate. Olyan szájkarate, ami nyomokban ismét a régi szép időket idézi. A pszichés harc azonban valahol arra is okot adhat, hogy Fernando idén tényleg úgy érzi, most meglehet a végső győzelem.

A jerezi teszten azt dicsérte, hogy gyorsan melegednek a gumik. Azonban -4 fokban én lehet hogy emiatt már inkább aggódnék. Viszont az, hogy tavaly, amikor májusban jöttek rá, hogy azért nem jó az autó mert a maranellói szélcsatorna hibás és ezért az egész autó úgy ahogy van rossz, majd idén az első teszt végén ismételten erre a következtetésre jutnak igencsak szomorú egy tény. Felippe Massa pedig gyakorlatilag már arra sem képes amire Heiki Kovallainen volt a McLaren színeiben. Idén ismét csak egy stradivari másolat juthat neki, amin azt az eszeveszett hamis kornyikát majd megint Nico Rosberg hallgathatja miközben élethalál küzdelmet folytatnak a hatodik helyért.

De mindez gondosan felépítve, pontosan azért, hogy Alonso elérhesse célját. Abszolút favoritnak tartom idén a spanyolt és még akkor sem írnám le, ha még Malajziából is pont nélkül távozna. Amit matematikailag el lehet ebben a pontrendszerben érni, arra a kétszeres világbajnok spanyol képes lehet, és ezt most már lassan mindenki megtanulja, ha utálja Alonsot, ha nem...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1blog.blog.hu/api/trackback/id/tr344105628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása