HTML

Forma 1 blog

A Forma 1 az elmúlt években méltatlanul gyenge képességű emberek segítségével jutott el a magyar nézőkhöz. Itt az ideje a sporthoz méltóan újságot írni.

Friss topikok

Címkék

Archívum

Kimi faktor

2012.02.13. 21:34 F1Hentes

Mindig különös érzés fogja el az embert amikor a szezon elején először látja az új forma-1-es autókat. Minden évben kicsit alakulnak, hol rondábbnak, hol kicsit szebbnek érezzük őket. Luca Di Montezemolonak azért igen nagy igazság hagyta el a száját a minap: A leggyorsabb autó mindig szép.

Érdekes elemzések is voltak aztán a jerezi tesztet követően. A nagy Raikönnen láz pedig tényleg lendít a showbizniszen. De Schumacher is valami hasonlóan teljesített azokon a bizonyos első teszteken kettő évvel ezelőtt. Persze ez nem jelent semmit sem, ugyanakkor kicsit olyan érzésem van mint amikor Bochkor Gábor visszatért a NEO FM műsorában. Valami nem stimmel...

Kimi, akit valamiért úgy szeretünk mintha magyar lenne, mosolyog és jókedvű. 2005-ben amikor Fernando Alonsoval és az állítólagos alkoholizmusa miatt Őt támadó médiával küzdött,a Forma 1-es története során már annyiszor csalással tetten ért Team Briatore tudta valahogyan legyőzni. Azt hiszem ott valami véget ért benne. Igen, 2007-ben megnyerte a világbajnokságot, de igencsak kétes ez a McLaren balhés - egy az egyben versenyzés szempontjából az elmúlt húsz év talán legzseniálisabb csapaton belüli világbajnoki harcától híres - szezon, ami után még Ron Dennis is végül (tudom egy évvel később csak, de ne áltassuk magunkat) elhagyta azt a sportot ami nélküle, hát nem is tudom hol tartana profizmusban.

Kimi végül bajnok lett, de mit ér egy világbajnoki cím, ha nem rólad szól? Button - felettébb unalmas - temetőből visszafordulós diadalmenete, tényleg valahol megérint minket. Igazi brit motorsport story. Vagy ott vannak a nagy Schmuacher évek, amikor Damon Hillel, Villeneuvvel és Häkinnenel küzdött meg. Még Alonso címeit is Schumacher tette naggyá, de ezek a csaták végül mindig a győztesekről szóltak.

Raikönnen viszont valahol mindig a koronázatlan király marad az emlékezetünkben... "Ja nyert egy VB címet, de az milyen volt amikor az utolsó körben defektet kapott!?!?" Ez egy ilyen sport. Minden győzelem egy vesztest szül.

Úgy vélem a Jägember, akit én a kedves olvasóim engedélyével Jégkrém embernek hívnék innentől, egy showman lesz. Alonso és Vettel között szeretne befordulni abba a bizonyos melbournei jobbosba és ezt a Renault Lotus elvileg lehetővé is teheti. A kérdés hogy milyen áron? Meddig bírja az idióta kérdéseket? Mikor szedik újra elő a magánéletét? Számtalan kérdés, ami azért legbelül lehet, hogy mégis egy kis rettegéssel tölti el. És bár a Jégemberen ebből semmit sem láttunk, Jégkrém embernél nem lepődnék meg ha első győzelménél még egy könnycseppet is elhullajtana...

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1blog.blog.hu/api/trackback/id/tr404102597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása